Jan Groenendijk Afdrukken

 


Jan Groenendijk
komt uit Wageningen en is lid van WSDV.


Ik zit in Wageningen nog even op de G.J. van den Brinkschool, want ik ga in september naar de middelbare school.Mijn grootste hobby is dammen, al snel gevolgd door voetbal. Ik dam sinds 3,5 jaar. Ik ben begonnen met schooldammen en toen bij WSDV terechtgekomen. Ik ben in mijn laatste welpenjaar Europees kampioen geworden, en tweemaal Nederlands kampioen sneldammen bij welpen en pupillen. .Ik speel in de Nationale Competitie in WSDV1 en dit jaar zijn we kampioen geworden. Ik vind bij dammen het oplossen van combinaties leuk, ik bedenk ze zelf ook wel eens. En als je meer leert van strategie en positiespel wordt het dammen nog leuker. Je hebt ook het voordeel dat je niet geblesseerd kunt raken (ik kom op het NK met een gebroken pols door voetbal).

 
Martijn van IJzendoorn Afdrukken

 


Martijn van IJzendoorn
komt uit Wateringen en is lid van Westlandse DC en VELO.


Martijn zit in de brugklas van het Stanislascollege in Delft. Naast het dammen voetbalt hij graag en is gek op James Bond films en computerspelletjes.
Martijn damt ruim 6 jaar en krijgt o.a. maandelijks training van Rik Keurentjes, Ron Heusdens en Erno Prosman. Het leukste aan dammen is zetjes uithalen. In het nieuwe damseizoen 2010 – 2011 zal Martijn spelen in de hoofdklasse van de Nationale Competie bij Damclub Damlust Gouda.
In december is het WK junioren, waarvoor Martijn een sponserplaats heeft gekregen. Zijn doel hierbij is om niet als laatste te eindigen.

De belangrijkste damprestaties op een rij:
2007: kampioen NK welpen, kampioen EK welpen en kampioen EK sneldammen welpen
2008: Westlands sneldamkampioen en kampioen NK sneldammen pupillen
2009: kampioen NK pupillen en kampioen EK sneldammen pupillen

 
Alex Ketelaars Afdrukken

 


Alex Ketelaars
komt uit Soest en is lid van DVSB.


Ik heb erg zin in het NK pupillen. Ik rijd zoals ieder ander jaar met mijn vader heen en weer, dus een gast gezin hoef ik niet! Tot nu toe ben ik altijd vanaf dat ik welp was 3e geworden, maar dat gaat hopelijk veranderen (hoger.). mijn hobby's zijn behalve dammen: Atletiek, Saxofoon spelen, en Go (een andere denksport.). Ik zit op het Baarnsch Lyceum in Baarn en kom uit Soest.
 
Tom Knapen Afdrukken

 


Tom Knapen
komt uit Lochem en is lid van DeZ Laren.


Mijn naam is Tom Knapen, ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7 van de Propschool in Lochem. Via schooldammen in groep 5 ben ik voor het eerst met het damspel in aanraking gekomen. Ik vond dit spel al snel erg leuk en had al gauw een paar potjes gewonnen. Hierna heb ik me aangemeld bij de Larense damclub DEZ Laren, een echte 'Denk en Zet club waar ik al heel wat foefjes geleerd heb. Ik raakte steeds meer bedreven in dit spel en heb aan allerlei toernooitjes en wedstrijdjes meegedaan, met wisselend resultaat. Om verder te kunnen groeien heb ik daarnaast om de week les van Johan Haijtink, die mij de fijne damkneepjes (en dat zijn er heel wat) bijbrengt. Ook heb ik als welp reeds 2 keer meegedaan met het NK en zelfs vorig jaar bij het sneldammen bij het EK in Drente. Dat maak je denk ik maar 1 keer mee!. Andere hobby's van mij zijn voetballen en viool spelen. Maar het damspel vind ik het allerleukst!  Kortom, ik heb zin in het komende NK!

 
Jannes Kromhout Afdrukken

 


Jannes Kromhout
komt uit Bennekom en is lid van WSDV.


Ik dam sinds begin 2004 bij WSDV Wageningen.
Bij de welpen werd ik in 2006 en 2007 Kampioen van Nederland Sneldammen. Bij het gewoon dammen werd ik in die jaren twee keer tweede van Nederland. Dit is mijn vierde NK Pupillen. In Dordrecht won ik voor de derde keer op rij een Halve Finale Pupillen. Vorig jaar werd ik in de Finale tweede achter Martijn van IJzendoorn.
Ik heb drie keer meegedaan aan een EK.
Naast dammen doe ik aan voetballen (aanvoerder D2 VV Bennekom) en aan wielrennen (bij Wielervereniging Ede). Ik zit in de brugklas nieuw gymnasium RSG 't Pantarijn.
Ik vind het erg leuk dat het NK weer in Huissen is, want een weekje Huissen is voor mij een week (dam)plezier.

 
Timo Kuipers Afdrukken

 


Timo Kuipers
komt uit Heerhugowaard en is lid van SNA.


In groep 7 in 2007 ben ik begonnen met dammen onder leiding van Nico Konijn. Ik vond het zo leuk dat het inmiddels een belangrijke hobby is geworden, wat ook al meerdere prijzen heeft opgeleverd.
Ik vind het leuk om combinaties uit te halen bij mijn tegenstander. Ik vind het ook leuk om een eindspel goed uit te spelen. Eigenlijk vind ik alles wel leuk aan dammen.
School:                 Trinitas College Heerhugowaard (brugklas HAVO/VWO).
Hobby’s:  Dammen, Tennis, Voetbal, Lezen.

Mijn prijzen sinds ik dam:
2007      1e prijs superfinale welpen individueel van Heerhugowaard
2007      3e plaats schooldammen voor schoolteams te Heerhugowaard
2008      1e plaats superfinale pupillen individueel van Heerhugowaard
2008      1e plaats schooldammen voor schoolteams te Heerhugowaard
2008      1e plaats 11e Jeugddamtoernooi Den Ilp groep 6
2009      3e plaats Provinciale kampioenschappen sneldammen individueel
2009      Winnaar jeugdcup damclub SNA Heerhugowaard
2009      2e plaats 12e Jeugddamtoernooi Den Ilp groep 3
2009      1e plaats schooldammen voor schoolteams te Heerhugowaard
2009      4e plaats NK-halve finale pupillen te Drachten
2009      5e plaats NK  sneldammen voor clubteams
2010      2e plaats Provinciale kampioenschappen sneldammen pupillen individueel
2010      3e plaats Provinciale kampioenschappen pupillen individueel
2010      1e plaats NK-halve finale pupillen te Dronten
 
Marco de Leeuw Afdrukken

 


Marco de Leeuw
komt uit Rijnsburg en is lid van RDC.


Marco is 10 jaar oud en zit in groep 6 van de Schakel te Rijnsburg. Zijn grote hobby naast het dammen is voetbal, hij speelt in de E2 van Rijnsburgse boys. Marco kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met dammen. Op 5-jarige leeftijd mocht hij zo af en toe al mee met zijn vader die jeugdleider was bij RDC. Op 6-jarige leeftijd werd hij lid en wist tot ieders verbazing gelijk de finale van het NK welpen te halen. Daarna heeft hij elk jaar meegespeeld in de finale en ook dit jaar wist hij zich voor de 4e keer te plaatsen.

Marco volgt de trainingen bij RDC, maar ook een regionale welpen/jonge pupillen groep waar o.a . ook damvriendje Wouter Morssink aan mee doet. Hij plaatste zich voor de halve finale pupillen door in de DMH op een gedeeld 4e plaats te eindigen, ondanks dat hij  een van de drie dagen verstek moest laten gaan omdat hij ziek was. In Landgraaf haalde hij (als welp, want dat is hij nog steeds) een derde plaats. Ook werd hij dit jaar sneldamkampioen van de DMH bij de pupillen en welpen.
Vorig jaar deed Marco mee aan het EK blitz in Beilen.

 
Yoeri van Leeuwen Afdrukken

 


Yoeri van Leeuwen
komt uit IJsselstein en is lid van DC Zenderstad.


Ik ben 13 jaar en ik zit op het tweetalig gymnasium van het Cals College in Nieuwegein. In mijn vrije tijd doe ik voetbal, hapkido en dammen natuurlijk. Hapkido is een verdedigingssport. Ik zit op damclub Zenderstad en ik woon in IJsselstein. Ik heb elke dinsdagavond damtraining en soms op vrijdagavond provinciale damtraining. Ik dam nu ongeveer 3 en een half jaar en ik heb training gehad bij de CPT. Mijn basisschool was ‘de Opstap’ en met vier vrienden ben ik, in groep acht, 3e geworden met schooldammen. Op mijn kamer staan negen dambekers en in de vitrinekast op mijn oude school staan er ook een stuk of tien. Het leuke aan dammen vind ik dat er hele onverwachtse dingen kunnen gebeuren. Je kunt ineens een plannetje zien of de tegenstander zet opeens een slechte zet. Andersom gebeurt dat jammer genoeg ook wel eens. Ik vind het ook leuk, dat een dampartij tot het laatste moment spannend kan zijn. Ik weet de hele partij dan niet wie er gaat winnen.

 
David Maduro Afdrukken

 


David Maduro
komt uit Biddinghuizen en is lid van DC Dronten.


Hee,
Ik ben David ik ben geboren op 14 april 1997 dus word ik dit jaar nog 13.
Ik ben in november gestopt met dammen bij de damclub..ik ben nog wel lid en dam nog wel eens met mijn broer en vader.
Mijn hobby is voetbal, ik voetbal al sinds de f-jes (het jongste team).
Ik zit op  het RSG in Harderwijk. (Rijks Scholen Gemeenschap).
En ik zit in de eerste klas.(tweetalig vwo, vwo maar dan 80% les in het Engels).

 
Mitchel Mensinga Afdrukken

 


Mitchel Mensinga
komt uit Heerhugowaard en is lid van SNA.


Mitchel zit op basisschool De Paperclip. Hij damt nu drie jaar en maakte voor het eerst kennis met de damsport via het schooldammen. De hele school was vorig jaar trots, dat het damteam (met Mitchel als enige clubdammer) derde van Noord-Holland werd bij de pupillen.
In zijn eerste jaar werd Mitchel tweede van Noord-Holland bij de welpen en eindigde hij roemloos in "het rechter-rijtje" bij de halve finale NK.
Vorig jaar, zijn tweede damjaar, werd Mitchel na een bloedstollend einde van het toernooi, derde van Noord-Holland bij de pupillen en haalde hij in de halve finale net niet de finale NK (op weerstandspunten). Wel mocht hij dit jaar voor het eerst aan de CPT meedoen en deed hij niet onverdienstelijk mee aan de grote toernooien in Den Haag en Brunssum.
Dit derde jaar is hij blij dat hij de finale wel gehaald heeft, na een derde plaats in de halve finale NK in Lunteren. Verder werd hij tweede bij het Noord-Hollands kampioenschap en Noord-Hollands kampioen bij het sneldammen. Ook heeft hij zijn debuut gemaakt in het tweede team van SNA, dat in de tweede klasse D landelijk speelt.
De overige hobby's van Mitchel zijn atletiek en bijna alle balsporten. Hij heeft er daarom ook erg veel zin in, om begin mei naar de finale in Huissen te komen: niet alleen zijn grote passie dammen, maar ook de activiteiten daarom heen, zoals zaalvoetbal, tafeltennis en levend stratego lijken hem schitterend om aan mee te doen.

 
Wouter Morssink Afdrukken

 


Wouter Morssink
komt uit Hazerswoude en is lid van Samen Sterk.


School: groep 8 Sint Michaëlschool, Hazerswoude-Dorp. Sport: dammen, atletiek (1 x training per week), tafeltennis (1 x training per week). Hobby's: buiten voetballen, Nintendo DS en Playstation, dammen op Kurnik, zwemmen in het openlucht zwembad, wintersport.

Ik dam vanaf: september 2006, Samen Sterk stond met een kraam op de jaarmarkt eind augustus en zo kwam ik bij de damclub terecht.
Ik krijg training van: Cees de Leeuw op onze clubavond, vrijdag; Micha van Tol, elke 3 weken het laatste half uur van de clubtraining.
Richard Treur op dinsdagavond bij hem thuis; Ronald van Egmond voor het schooldammen en hij geeft het hele jaar door materiaal en tips.
Alex Mathijsen, 6 x per jaar Centrale Pupillen Training; DMH pupillen-welpentraining, 4 x per jaar.

Toernooien: Schooldammen: 2008 halve finale NK welpen, 2010 halve finale NK pupillen
2009: 4e op het NK welpen
2009: 7e op het NK sneldammen welpen
2009: 18e op het EK welpen in Hijken
2010: 2e DMH pupillen
Competitie: 2009/2010 af en toe invallen in Samen Sterk 2 in de 2e klasse landelijk

Damvriend: Thijs Verboon van VGO.
Wat vind ik leuk aan dammen: Bij Richard trainen, vooral als Ronald ook nog even aanschuift; Dirk van Spengentoernooi omdat ik dan tegen oudere jeugd kan spelen. Schooldammen met mijn vrienden. Damtoernooien waarbij ik Thijs tegenkom. Tussen de wedstrijden in even buiten voetballen. De stukjes die Ronald in de krant en op de website zet, als ik goed gedamd heb. Combinaties uithalen. De hekstelling. Grote toernooien (het EK).

 
Stijn Overeem Afdrukken

 


Stijn Overeem
komt uit Voorthuizen en is lid van DV Voorthuizen.


-school: JFC te Barneveld
-bereikt: 10e op NK Welpen, vorig jaar 6e in halve finale, Culemborg, nu 4e in halve finale.
-hobby's: dammen, voetballen, tekenen, hardlopen en nog veel meer.
-wat ik leuk vind aan dammen: het nadenken, (voorstellingsvermogen).
-hoelang ik dam: +/- 4 jaar.

 
Henk Pol Afdrukken

 


Henk Pol
komt uit Buitenpost en is lid van DC Buitenpost e.o.


Ik ben Henk Pol, 10 jaar oud en ik ben lid van damclub Buitenpost. Ik zit in groep 7 van OBS De Mienskip.
Mijn hobby’s zijn tennis, voetbal dammen en pokeren. Tennis en voetbal speel ik in competitieverband.
Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met schooldammen. Dat ging zo goed, dat ik ook graag individueel wilde gaan dammen.
Ik werd vorig jaar Fries kampioen dammen bij de Welpen en wist toen ook de finale NK Welpen 2009 in Wageningen te bereiken, waar ik zevende werd.
Dit jaar heb ik me voor de NK finale 2010 bij de Pupillen weten te plaatsen door tweede te worden tijdens de halve finale NK te Dronten.
Eens in de twee á drie weken neem ik deel aan de Friese talententraining. Deze training staat onder leiding van Gabriël Heerema en ik vind het erg leuk hieraan deel te nemen.
 
Rick Hartman Afdrukken

 


Rick Hartman
komt uit IJmuiden en is lid van DC IJmuiden.


Ik ben geboren op 17-01-1997 en woon in IJmuiden.
Ik ben via schooldammen in november 2005 begonnen met dammen. Met het schooldammen van de gemeente Velsen won ik 10 gratis damlessen. Daarna werd ik lid van DCIJ.
Als welp deed ik mee aan de halve finale van Nederland en werd 2e. In de finale werd ik 4e. Ook deed ik mee met de finale sneldammen, toen werd ik ook 4e. Met het clubteam werden we in 2007 2e.
Bij het Noord-Hollandse kampioenschap ben ik als Welp 1e geworden. Bij de Pupillen werd ik het eerste jaar 5e en het 2e en 3e jaar werd ik kampioen.
De halve finale van Nederland bij de Pupillen werd ik het eerste jaar 6e en haalde net niet de finale. Het 2e jaar won ik de halve finale maar in de finale ging het niet goed. Ik werd 17e.
Met de jeugddamdag zijn we met het Noord-Hollandse team eind april 2010 1e geworden.
Dit schooljaar ben ik naar het gymnasium gegaan. De school heet het Felisenum en is in Velsen-Zuid.
Mijn hobby’s zijn het kijken naar voetbal en wielrennen.

 
Frank Scholman Afdrukken

 


Frank Scholman
komt uit IJsselstein en is lid van DC Zenderstad.


Ik ben Frank Scholman en ben 13 jaar. Ik zit op het cals college nieuwegein(eerste klas) en ik doe gymnasium.
Mijn hobby's zijn voetbal, gitaar spelen en natuurlijk dammen.
Ik ben vorig jaar met de basisschool de opstap derde geworden van Nederland met schooldammen.
Ook ben ik vorig jaar Utrechts kampioen pupillen geworden.
Ik krijg damles van Bert Habets en heb ook op de CPT gezeten.
Ook train ik af en toe op vrijdag avond, dan krijg ik training van andrue( ik weet niet of je het zo spelt).

 
Jitse Slump Afdrukken

 


Jitse Slump
komt uit Landgraaf en is lid van Eureka.


Mijn persoonlijke informatie:ik zit op OBS de Speurneus, met dammen ben ik 2x 1e geworden van Nederland welpen, 1x 1e geworden bij het nk sneldammen en ik ben 1x 1e geworden met het Europees kampioenschap sneldammen.
Verder zijn we met schooldammen vorig jaar 8e geworden met de halve finales.
Mijn hobby,s zijn piano spelen, voetbal, dammen en hockey.

 
Thijs Verboon Afdrukken

 


Thijs Verboon
komt uit Noordeloos en is lid van GDC en VGO.


Hij zit in groep 6 van "de Wegwijzer" in Hoogblokland. Wel bekend van het schooldammen natuurlijk. Daar heeft Thijs zich, met zijn team, geplaatst voor de HF van het schooldammen voor de welpen. Tot nog toe heeft hij daar alle partijen gewonnen. Geen wonder natuurlijk, want het is nog bij de welpen.
Individueel is hij 2 jaar geleden 3e geworden bij het NK welpen en mocht tot zijn grote verrassing naar het EK in Polen. Vorig jaar viel zijn prestatie op het NK welpen tegen, maar met een gelukje mocht hij toch ook weer deelnemen aan het EK in Nederland. Hier heeft hij een 12e plaats bereikt. Vorig jaar met het NK sneldammen werd hij 3e.
Thijs is lid van VGO in Hoogblokland en speelt in de zaterdagcompetitie ( tweede klasse ) bij GDC in Gorinchem.
Wat vindt Thijs leuk aan dammen: winnen natuurlijk en tot op heden lukt dat ook nog aardig. Maar ook verrassende combinaties. Eerst een paar weggeven, waardoor de anders denkt; "wat doet hij nou toch" en dan zelf toeslaan. Thijs damt natuurlijk al heel lang. Het succes van zijn grote broer Rik is hier misschien wel de oorzaak van.
Thijs zijn grote hobby: dammen (hoe kan het ook anders) en een potje voetballen tussen de partijen door.
Thijs is erg blij dat zijn grote damvriend Wouter Morssink de keuzeplaats heeft gekregen. Zij zaten samen in de halve finale groep in Dordrecht en wilden samen ook graag door.

 
Nick Waterink Afdrukken

 


Nick Waterink
komt uit Zuidwolde en is lid van MTB Hoogeveen en Zuidwolde.


Ik ben Nick Waterink,11 jaar en dam in Zuidwolde en Hoogeveen.
Dammen is natuurlijk m’n grote hobby maar ik doe ook nog aan kickboksen,train daarvoor 1 of 2 keer in de week en heb regelmatig een wedstrijd.
Ik ben begonnen met dammen via tournooi op school.
Ik had nog nooit gedamd maar heb het van een vriendje op de middag voor het tournooi nog even geleerd,en kwam gelijk in de halve finale.
Het jaar daarop werd ik 1e en toen vroegen ze of ik op de damclub wou.
Zo ben ik dus begonnen.
Ben vorig jaar Drents kampioen geworden,2e op NK welpen ,10e bij EK welpen en 6e op EK Blitz.
Dit jaar Drents kampioen (snel) dammen en nu dus in de finale.
Ik speel sinds dit seizoen ook bij Hoogeveen en doe regelmatig met de Nat competitie mee (10 tal) en af en toe voor het 4 tal van Zuidwolde.
Zit in groep 8 nu en ga volgend jaar naar het Technasium.
Grote tournooien spelen vind ik leuk omdat ik dan veel bekenden zie.
Ik denk dat het dit jaar moeilijk wordt in de finale maar ga nog extra trainen.
Ik krijg dan les van Zainal Palmans,die kennen jullie vast wel!
Zo dit was m’n verhaaltje.


 

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen