Thijs Verboon Afdrukken

 


Thijs Verboon
komt uit Noordeloos en is lid van GDC en VGO.


Hij zit in groep 6 van "de Wegwijzer" in Hoogblokland. Wel bekend van het schooldammen natuurlijk. Daar heeft Thijs zich, met zijn team, geplaatst voor de HF van het schooldammen voor de welpen. Tot nog toe heeft hij daar alle partijen gewonnen. Geen wonder natuurlijk, want het is nog bij de welpen.
Individueel is hij 2 jaar geleden 3e geworden bij het NK welpen en mocht tot zijn grote verrassing naar het EK in Polen. Vorig jaar viel zijn prestatie op het NK welpen tegen, maar met een gelukje mocht hij toch ook weer deelnemen aan het EK in Nederland. Hier heeft hij een 12e plaats bereikt. Vorig jaar met het NK sneldammen werd hij 3e.
Thijs is lid van VGO in Hoogblokland en speelt in de zaterdagcompetitie ( tweede klasse ) bij GDC in Gorinchem.
Wat vindt Thijs leuk aan dammen: winnen natuurlijk en tot op heden lukt dat ook nog aardig. Maar ook verrassende combinaties. Eerst een paar weggeven, waardoor de anders denkt; "wat doet hij nou toch" en dan zelf toeslaan. Thijs damt natuurlijk al heel lang. Het succes van zijn grote broer Rik is hier misschien wel de oorzaak van.
Thijs zijn grote hobby: dammen (hoe kan het ook anders) en een potje voetballen tussen de partijen door.
Thijs is erg blij dat zijn grote damvriend Wouter Morssink de keuzeplaats heeft gekregen. Zij zaten samen in de halve finale groep in Dordrecht en wilden samen ook graag door.

 
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen