Mitchel Mensinga Afdrukken

 


Mitchel Mensinga
komt uit Heerhugowaard en is lid van SNA.


Mitchel zit op basisschool De Paperclip. Hij damt nu drie jaar en maakte voor het eerst kennis met de damsport via het schooldammen. De hele school was vorig jaar trots, dat het damteam (met Mitchel als enige clubdammer) derde van Noord-Holland werd bij de pupillen.
In zijn eerste jaar werd Mitchel tweede van Noord-Holland bij de welpen en eindigde hij roemloos in "het rechter-rijtje" bij de halve finale NK.
Vorig jaar, zijn tweede damjaar, werd Mitchel na een bloedstollend einde van het toernooi, derde van Noord-Holland bij de pupillen en haalde hij in de halve finale net niet de finale NK (op weerstandspunten). Wel mocht hij dit jaar voor het eerst aan de CPT meedoen en deed hij niet onverdienstelijk mee aan de grote toernooien in Den Haag en Brunssum.
Dit derde jaar is hij blij dat hij de finale wel gehaald heeft, na een derde plaats in de halve finale NK in Lunteren. Verder werd hij tweede bij het Noord-Hollands kampioenschap en Noord-Hollands kampioen bij het sneldammen. Ook heeft hij zijn debuut gemaakt in het tweede team van SNA, dat in de tweede klasse D landelijk speelt.
De overige hobby's van Mitchel zijn atletiek en bijna alle balsporten. Hij heeft er daarom ook erg veel zin in, om begin mei naar de finale in Huissen te komen: niet alleen zijn grote passie dammen, maar ook de activiteiten daarom heen, zoals zaalvoetbal, tafeltennis en levend stratego lijken hem schitterend om aan mee te doen.

 
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen